Fiskedagbok

Sportfiskespecialisten Varuhallen

 

Välkommen till Varuhallen hobby

Storgatan 62, 262 35 Ängelholm 0431-143 32

Fiskedagbok

Uppdatering kl 17.15

Enligt uppgifter har den första blanklaxen för året fångats i Rönne å igår. Fångstman Johan Sällman som lagt ut bild på sin Facebooksida. Mellanlax på ca 5-6 kg, tagen på flugspö uppe i de övre delarna i klippan. Fisken återutsattes.

18 mars 2015

Under en veckas tid nu har fisket blivit gradvis sämre. Det tas fortfarande fisk, igår kom t ex en fin blänkare på 1,6 kg men den ihållande ostanvinden och ett pågående högtryck har gjort att vattenståndet är lågt.

 

Det behövs ett väderomslag för att skicka upp mer öring i Rönne å. Ser inte riktigt så ut tyvärr i a f inte under de närmsta dagarna. Nåväl... det behöver ju inte vara huggsexa varje dag, det finns och fångas regelbundet fisk trots lågvattnet.

 

Denna våren påminner starkt om den förra då vårfisket tog slut redan i början av april. Vattnet blev då fort varmt i ån och havsöringen stannade kvar i havet. Redan en vecka in i april blev det t o m svårt att ta dem under dagtid längs med kusterna.

 

Därför finns det ingen anledning att vila på hanen, fiska i nuet för vårfisket kan fort ta slut. Kustfisket i Skälderviken blir lovligt 1:a april och då måste ni vara med från början.

 

 

10 mars 2015

Gårdagen bjöd på fortsatt fint fiske, men till skillnad från helgen där det bästa fisket var runt järnvägsbron och uppströms så togs den mesta fisken igår måndag närmre mynningen. Ett par fiskar i två kilosklassen kom upp.

 

8 mars 2015

Just hemkommen från en fantastisk vårdag vid Rönne å:s stränder(och bryggor). Även idag har det fångats en del fisk, jag har själv sett två blanka, tjocka öringar på två kilo stycket. ett flertal återutsatta besor och mindre blänkare har också tagits. Inte lika mycket folk som igår men de flesta bryggorna var upptagna under förmiddagen. det blir väl ett pass tillunder eftermiddagen, det brukar komma en huggperiod efter 16.00 när solen sjunker. Passa på att utnyttja detta underbara väder och fiske, nästa vecka ser lika fin ut.

 

Uppdatering kl 12.10

Hittills har ett 30-tal öringar fångats och förvånansvärt många nystigna öringar. Så bra premiärfiske har det inte varit på många år, kul. Mycket beror givetvis på det fantastiska vädret som råder just nu och morgondagen ser ännu bättre ut. Vi ses vid ån då!

 

7 mars 2015

Öringpremiären pågår för fullt i Rönneå,

det är längesen vi har upplevt något liknande på en premiär,

det är gott om fisk, några är dock små,

det är ju 45cm de ska vara för att uppnå laglig längd.

Det har även tagits blankfisk på ca 2kg.